استخدام استعدادها و افراد دارای مهارت برای موفقیت هر کسب و کاری ضروری است. کارآفرینان برای راه اندازی یا مدیریت کسب و کار باید در وهله نخست کارمندان مناسبی در اختیار داشته باشند.
در غیر این صورت بهترین ایده های کاری نیز با شکست مواجه خواهد شد. این امر نیازمند طراحی فرآیند استخدام از سوی هر برند است.
استخدام یکی از مهمترین فرایندهایی است که در هر سازمانی وجود دارد. اگر این فرایند درست انجام نشود شامل هزینه های آشکار و پنهان بسیاری است، از جمله زمان، انرژی، منابع مالی، ذهنیت سازمان نسبت به نیروهای جدید، به مخاطره انداختن سیاست های راهبردی سازمان، ایجاد تورش در داده های دپارتمان منابع انسانی، ذهنیت مدیریت سازمان و ….هرچه شما به استخدام ایده آل نزدیک تر شوید این هزینه ها را بیشتر کاهش خواهید داد.
در این مقاله می آموزیم که چگونه بهترین استخدام را انجام دهیم. تمامی نکات مهم از قبل از فرایند استخدام تا آخرین مصاحبه شغلی را فرا خواهیم گرفت.
چگونه نیروی عالی استخدام کنیم | معرفی 8 راهکار عملی
جالب است بدانید بیش از 33 درصد از مدیران تنها پس از گذشت 90 ثانیهی اول دیدار با فرد متقاضی استخدام، تصمیم خود را برای قبول یا رد فرد میگیرند. تحقیقهای بسیاری انجام شده است که نشان میدهد تاثیر اولیه مصاحبه به شدت مهم است و اگر فرد مصاحبه کننده از آن آگاهی نداشته باشد امکان دارد در چالش 90 ثانیه اول گیر بیفتد و به تصمیم درستی برای استخدام یا رد متقاضی نرسد. از همین رو نیاز است فردی که وظیفه استخدام افراد را بر عهده دارد تمام سعی و تلاش خود را بکند تا روشهای صحیح و لازم این مسئله را بیاموزد و در صورت نیاز آنها را به کار ببندد.
دریافت چک لیست استخدام
1. ظرفیتها را بسنجید نه موفقیتهای گذشته
معمولا اولین قدم در مورد استخدام یک فرد، دریافت رزومه است. شاید دریافت رزومه، گذشته کاری فرد مورد نظر را به طور کامل مشخص و واضح نشان دهد و این امکان را به شما بدهد که بتوانید از گذشته کاری فرد دید بهتری داشته باشید اما لازم است بدانید رزومه مربوط به گذشته افراد است و تضمین کننده آینده کاری فرد نخواهد بود. از همین رو باید علاوه بر رزومه به ظرفیت و استعداد افراد توجه ویژهای داشت.
2. به صورت عملی از متقاضی آزمون بگیرید
این که متقاضی روزمه پربار و حرفهای داشته باشد دلیل بر انجام درست کارها در آینده نخواهد بود، پس لازم است از فرد متقاضی آزمونی عملی بگیرید. بسته به نوع شغل مورد نظر شما، آزمون عملی میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال برای استخدام یک مربی ورزشی در باشگاه میتوانید آزمونهای ورزشی را از وی بگیرید یا برای استخدام یک محتوا نویس علاوه بر دریافت رزومه قبلی، نیاز است که چند نمونه محتوا را در حضور شما انجام دهد تا بتوانید از کیفیت و نحوه کارکرد وی اطلاع کاملی را دریافت کنید.
3. چندین بار مصاحبه انجام دهید
اگر از بین چندین نفر متقاضی به چند نفر نهایی رسیدید، برای داشتن انتخاب بهتر میتوانید از آنها مصاحبه چندین باره بگیرد. شما باید بهترین فرد را برای سازمان خود انتخاب کنید پس نیازی نیست از مصاحبه چندین باره خود ناراحت باشید.
این عمل با آینده شغلی شرکت شما رابطه مستقیمی دارد. هرچه فرد متقاضی مناسبتر باشد، امکان موفقیت شما در شرکت بیشتر خواهد شد. توجه داشته باشید که در طول فرآیند استخدام نیاز است که علاوه بر آشنایی فرد با وظایف خود در سازمان، با فرهنگ سازمانی و رفتاری درون سازمانی آشنایی کامل داشته باشد.
4. طرح سوالهای مناسب
یکی از مسائلی که در پاسخ به این سوال که چگونه نیروی عالی استخدام کنیم باید به آن توجه کرد طرح سوالات مناسب در مصاحبه است. معمولا زمان مصاحبه بسیار محدود است. به همین دلیل نیاز است که تمام سعی و تلاش خود را به کار بگیرید تا در کوتاهترین زمان ممکن، بهترین انتخاب را داشته باشید.
لازم به ذکر است که باید قبل از سوال کردن از متقاضی از هدف آن سوال آگاهی کامل داشته باشید. سوالات بی هدف، برای شما هیچگونه فایدهای نخواهند داشت.
شما به عنوان کسی که از متقاضی مصاحبه میکنید باید در سوالات خود از وضعیت شغلی او، مهارتهای ویژه فرد، میزان خلاقیت، توانایی فرد در حل مسئله و ظرفیتهای وی اطمینان حاصل کنید.
5. متقاضی را به چالش بکشید
اگر برای خلاقیت کارمندان استخدامی خود اهمیت ویژهای قائل هستید، میتوانید در جلسه مصاحبه از فرد متقاضی استخدام بخواهید کارهای خلاقانه با وسایل موجود انجام دهد. شما حتی میتوانید از فرد بخواهید در مورد موضوعی خاص نقاشی بکشد!
به عنوان نمونه برای استخدام نیرو یک محتوا نویس میتوانید از او بخواهید یک داستان کوتاه چند خطی در رابطه با یک موضوع که از جانب شما انتخاب میشود، بنویسد.
برای استخدام یک برنامه نویس میتوانید یک مسئله کوچک طراحی کنید و از وی بخواهید آن مسئله را در حضور شما حل کند. برای سنجش قدرت طراحی یک طراح وب میتوانید از وی بخواهید برای سایت شما یک طرح خلاقانه بزند.
6. تفاوت بین تکبر و مهارت را درک کنید
برخی از افراد در فرآیند استخدام تکبر را با مهارت اشتباه میگیرند. فردی که در کار خود مهارت دارد از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است، اما این اعتماد به نفس با تکبر تفاوت دارد. هرچه تکبر فرد بیشتر باشد، شانس استخدامی او باید کمتر شود.
کسی که با صدای بسیار بلند صحبت میکند و اجازه صحبت به دیگری را نمیدهد اعتماد به نفس ندارد! بلکه از تکبر و خودبزرگ بینی رنج میبرد.
7. از کارمندان خود بخواهید نیرو به شما معرفی کنند
یکی از روشهای جالب برای استخدام نیرو مناسب یک شغل، استفاده از کارمندان حال حاضر شما برای معرفی و یافتن افراد جدید است.
در حالت کلی افراد با کسانی دوست و رابطه برقرار میکنند که از لحاظ رفتاری و اخلاقی به یکدیگر شبیه هستند. خیلی کم پیش میآید یک فرد شوخ طبع با یک فرد عصبی دوست شود و با هم رابطه نزدیک برقرار کنند.
پس میتوانید از کارمندانی که نیاز سازمان شما را برطرف میکنند و مناسب سازمان شما هستند بخواهید افرادی را برای استخدام به شما معرفی کنند.
8. به شبکههای اجتماعی رجوع کنید
بر اساس تحقیقات انجام شده بیش از 93 درصد شرکتهای که بهترین افراد را استخدام کردهاند از شبکههای اجتماعی به طور ویژهای استفاده کردهاند.
با وجود شبکههای اجتماعی یافتن افراد متخصص و کاربلد کار بسیار ساده و آسانی شده است. کافی است آگهی استخدامی خود را در این شبکهها به اشتراک بگذارید.
روند استخدام بخشی جدایی ناپذیر در اداره هر کسب و کار است. چه صاحبان مشاغل کوچک و چه مدیران شرکت های بزرگ در دوره ای نیاز به جذب نیروی جدید دارند. گاهی روند استخدام چالش بزرگی برای این افراد است. این چالش با توجه به استراتژی استخدام قابل حل خواهد بود. شناسایی موقعیت های شرکت و مهارت های مورد نیاز در طی روند استخدام نیروی کار اهمیت زیادی دارد. علاوه بر اصل جذب نیروی کار جدید، حفظ آنها نیز اهمیت بسایر مهمی دارد.