زمان مطالعه: 4 دقیقه
مدیریت برند تابعی از بازاریابی است که با استفاده از استراتژی ها و تکنیک ها ، تجزیه و تحلیل و برنامه ریزی نحوه درک برند در بازار انجام می شود .
هدف اصلی مدیریت برند ایجاد ، اندازه گیری و کنترل ارزش برند است – ساختن یک برند ارزش خود را دارد که در هنگام ارتباط با محصول ، ارزش کلی خود را هم از نظر پولی و هم غیر پولی افزایش می دهد.
تفاوت برندسازی و مدیریت برند
برندینگ یا برندسازی به معنای خلق برند یا نام تجاری اختصاصی برای یک کسب و کار است؛ بنابراین تفاوت برندسازی با مدیریت برند در مفهوم و ماهیت اصلی آنها خلاصه میشود.
برندسازی به معنای ساخت و ابداع یک نام تجاری خاص است اما مدیریت برند به معنای رسیدگی و مراقبت از این برند بوده و نقش حائز اهمیتی را در جهت رشد و حیات یک کسب و کار ایفا میکند.
برند خود را تعریف کنید
یکی از مهم ترین اصول مدیریت برند این است که بازاریابان و مدیران با تعیین اهداف، چشم انداز، رسالت، اخلاق و اصول کسب و کار خود و با داشتن مباحثات آزاد با مروج و تمام اعضای کلیدی مرتبط با آن، برند را با کارآمدترین و پیچیده ترین شکل آن بشناسند و درک کنند یا در ساده ترین حالت بدانند که یک برند چیست.
تنها در این صورت است که صاحبان کسب و کار قادر خواهند بود به بازاریابی برند خود پرداخته و با بازار هدف خود ارتباط برقرار کنند و خدمات و پیشنهادات خود را عرضه نمایند.
منحصر به فرد باشید
پس از آنکه مرحله آگاهی از برند را با موفقیت پشت سر گذاشتید، حال باید محصولات و خدمات منحصر به فرد و خاصی را به بازار عرضه کنید.
سعی کنید با خلق ایدههای نو خود را از سایر رقبای موجود در بازار متمایز سازید تا بتوانید به سرعت از آنها پیشی بگیرید.
ارائه محصولات و خدمات مشابهی که همیشه در دسترس مردم قرار دارند را کنار بگذارید و از محصولی رونمایی کنید که در نگاه اول بتواند توجه مصرف کننده را خود جلب کرده و او را نسبت به خرید از شما ترغیب نماید.
دقیقا همان کاری که شرکت بزرگ اپل انجام داد و با ارائه یک محصول کاملا انحصاری و خاص توانست خود را به طور کلی از رقبای خود جدا سازد و نبض بازار را بدست گیرد.
ارتباط عاطفی برقرار کنید
برندهای زیادی در بازار وجود دارد اما به ندرت می توانند با بازار هدف ارتباط عاطفی برقرار کنند.
واقعیت این است که باید از تاکتیک های بازاریابی و استراتژی هایی استفاده کنید که نیازها، الزامات و مشکلات مشتری را مورد توجه قرار داده تا به این وسیله بتواند یک رابطه عاطفی و روانی ایجاد کند.
قیمت گذاری هوشمندانه
قیمت گذاری هوشمندانه یکی دیگر از اصول و قواعد مهم در مدیریت یک برند محسوب میشود که نقش مهمی را در ایجاد وفاداری مشتری و افزایش میزان فروش ایفا میکند.
شما به عنوان مدیر یک کسب و کار باید سعی کنید در کنار ارائه محصولات منحصر به فرد و باکیفیت، قیمتهای منصفانهای را برای خدمات خود در نظر بگیرید تا از این طریق بتوانید به حیات خود در بازارهای رقابتی امروزی ادامه دهید.
قیمت یکی از مهمترین فاکتورهایی است که مشتری در هنگام خرید به آن توجه میکند؛ بنابراین با قیمت گذاری هوشمندانه و منطقی محصولات و خدمات خود میتوانید به راحتی از رقبای خود پیشی بگیرید و میزان فروش خود را افزایش دهید.
فواید برند سازی
برندسازی در سازمان موجب افزایش میزان وفاداری مشتریان به سازمان میگردد.
· داشتن برند قوی به شکل موثری به موفقیت فرآیندهای بازاریابی و فروش سازمان، کمک می کند.
· برند موجب افزایش مضاعف اعتبار سازمان در بازار میگردد.
· تولید ثروت و درآمد بیشتر، نتیجه مستقیم ایجاد برند قوی و مدیریت صحیح آن میباشد.
· امروزه آگاهانه یا ناآگاهانه مهمترین دلیل انتخاب یک سازمان درک (تصویر ذهنی) مشتری از برند آن سازمان میباشد.
· داشتن برند قوی و معتبر موجب افزایش وفاداری مشتریان می شود.
· برند مستحکم با جلب احساسات و عواطف مشتریان سازمان، آنها را در تنگناهای اقتصادی و فنی در کنار سازمان نگاه میدارد.
· برند قدرتمند به توسعه فعالیتهای سازمان هدف بخشیده و الهام بخش کارکنان سازمان خواهد بود.
به عبارت دیگرسرمایه گذاری در ایجاد و توسعه برند سازمان به طور غیرمستقیم از طریق افزایش نوآوریها در سازمان موجب افزایش درآمدهای آن، خصوصا در شرایطی همچون شرایط اشباع بازار که نوآوری تنها راه بقا در آن است، میگردد.
مدیر برند کیست
پشت هر برند موفق، قطعا یک تیم برندینگ و مدیریت یک مدیر برند مقتدر وجود دارد که مسئولیت برندسازی و سوق دادن شرکت به سوی اهداف استراتژیک را به عهده دارد.
مدیر برند مسئولیت تحقق مدیریت استراتژیک برند در زمینه هایی مانند افزایش سهم برند از بازار، افزایش آگاهی از برند در جامعه هدف، افزایش وفاداری به برند و …. را برعهده دارد.
مدیر برند چه وظایفی دارد؟
- تحقیقات مصرفکننده و بازار را انجام میدهد.
- نحوه قرارگیری نام تجاری را در حال حاضر در بازار مشخص میکند.
- استراتژی برند، مبتنی بر تحقیق را طراحی میکند.
- کمپینهای بازاریابی را با هدف برقراری ارتباط پیام برند توسعه داده و اجرا میکند.
- شخصیت برند را برای برقراری ارتباط شکل داده و شرکت را پیرامون ایده های بنیادی هدایت میکند.
- اعضای تیم بازاریابی را از طریق کمپینها هدایت میکند.
- موفقیت کمپینهای بازاریابی را اندازهگیری و گزارش میدهد.
- پیش بینی روند مصرفکننده و به روز نگه داشتن نام تجاری
نتیجه گیری
نمی توانید قدرت مدیریت یک برند را دست کم بگیرید.
برخی از اطلاعاتی که در موردشان صحبت کردیم، تنها معرف گوشه ای از کار در زمینۀ برند سازی بوده است.
باید بدانید که چه چیزهایی را می توانید به یک شرکت ارائه دهید، آیا می توانید به رفع نیازهایشان کمک کنید؟ آیا در حد و اندازه های فرهنگ سازمانی و برندشان هستید؟
باید نوعی اشتیاق و میل به کار در رشتۀ برندسازی داشته باشید. باید بخواهید که برندتان را در بهترین سطح کلاس خودش قرار دهید. برندی که توسط دیگران تحسین شود.
باید بخواهید که مسئولیت و کنترلی را بر عهده بگیرید که انگار برند شخصی خودتان است. البته شما به تنهایی کار نخواهید کرد.
تیم ها از مدیران و همکاران برند تشکیل شده اند که همگی با هم کار می کنند تا به ارزش و اعتبار شرکت کمک کنند.
در نهایت، این توانایی شما برای الهام بخشیدن به دیگران است که می خواهید برای برندی که شما را تبدیل به یک مدیر برند موفق می کند، کار کنند.