فروشنده موفق

فروشنده موفق

زمان مطالعه: 6 دقیقه

فروشنده موفق

بعضی افراد تصور می‌کنند که فروشندگی شغلی بسیار آسان است و هیچ دردسری ندارد و به راحتی می‌توانید محصولی را به فروش برساند.

این تصور بسیار اشتباه است و برای تبدیل شدن به یک فروشنده موفق باید آموزش‌‌های تخصصی ببینید و از یک راهنما کمک بگیرید تا بتوانید مشتریان خود را راضی نگه دارید.

فروشنده‌ موفق تأثیر مستقیمی بر گسترش و رونق یک کسب‌و‌کار دارد. یک فروشنده‌ی تأثیرگذار، علاوه بر فروش بیشتر، موجب جلب رضایت مشتریان و در نهایت سبب به شهرت رسیدن و افزایش اعتبار یک برند می‌شود.

اما فروشنده‌ موفق چه ویژگی‌هایی دارد؟ چه عادت‌هایی باعث تأثیرگذاری و موفقیت یک نماینده‌ی فروش می‌شود؟ برای یافتن پاسخ این سؤال با ما همراه باشید.

شرایط را از دید مشتری بررسی کن!

فروشندگان زیرک، به خوبی می‌دانند که برای داشتن فروش موفق، نباید فقط به پول و حقوق فکر کنند. برای کسب موفقیت، آنها از خود درباره‌ی نحوه‌ی کمک کردن به مشتری سؤال می‌کنند.

در واقع آنها به یک دوست و متحد برای مشتری تبدیل می‌شوند و به یک رابطه‌ی بُرد-بُرد فکر می‌کنند.

به جای این که از خود بپرسند چطور می‌توانم این محصول را بفروشم، این سؤال را مطرح می‌کنند: چطور می‌توانم به این مشتری کمک کنم؟

با علاقه کار کن!

فروشندگان موفق از روی بی‌علاقگی و صرفا برای انجام وظیفه و رفع تکلیف کار نمی‌کنند. آنها با تمام وجود برای رسیدن به موفقیت گام برمی‌دارند و تا زمانی که به موفقیت دست پیدا نکنند، از پای نمی‌نشینند.

در واقع یا کاری را از ابتدا شروع نمی‌کنند یا اگر آن را شروع کردند، با موفقیت به پایان می‌رسانند.

به چیزی که می‌فروشند اطمینان داشته باش!

فروشندگان موفق از محصولات خود استفاده می‌کنند و به ارزش‌های آن اطمینان دارند.

تنها در این صورت می‌توانند با اطمینان کامل، دیگران را به خرید آن تشویق کنند. فروختن محصولی که به آن اعتماد دارید و از کیفیت آن مطمئن هستید، بسیار راحت‌تر است.

پیشنهادهای خود را پیگیری کن!

اکثر فروشندگان در پیگیری پیشنهاداتی که به مشتری ارائه می‌دهند، ناموفق هستند. در واقع آنها بعد از اینکه محصولی را معرفی و پیشنهاد کردند، عکس‌العمل مشتری و قدم بعدی او را پیگیری نمی‌کنند.

یک فروشنده‌ موفق باید نتایج تلاش‌ها و پیشنهادات خود را بررسی کند و آنها را به حال خود رها نکند.

برای مشتری ارزش خلق کن!

فروشندگان موفق به جای فرستادن ایمیل‌های بی‌معنا و فاقد ارزش، در هر بار ارتباط با مشتری برای او ارزش می‌آفرینند.

در واقع یک نماینده‌ی فروش موفق، با هر ایمیلی که برای مشتریان بالقوه می‌فرستد یا هر بار که با آنها ارتباط برقرار می‌کند، چیز جدیدی به آنها می‌آموزد.

برای بررسی صلاحیت مشتریان وقت بگذار!

فروشندگانی که بر اساس تحقیقات و بررسی‌های انجام شده عمل می‌کنند و برای جدا کردن مشتریان مطلوب از خریداران بدقلق و بهانه‌گیر وقت می‌گذارند، نتایج بهتری می‌گیرند.

مشتریان واجد شرایط،معمولا وفادارتر هستند و اگر رضایت آنها تأمین شود، برای برند شما بازاریابی دهان به دهان می‌کنند. در واقع از رضایت خود برای دیگران تعریف و بدون هیچ هزینه‌ای برای شما بازاریابی می‌کنند.

این تبلیغ، یکی از مؤثرترین شیوه‌های تبلیغ است که فقط با جلب رضایت مشتری به دست می‌آید.

موفقیت خود را در گرو موفقیت و رضایت مشتری ببین!

یک فروشنده‌ی خوب بلافاصله پس از موفقیت در فروش یک محصول به مشتری، دست از تلاش نمی‌کشد و وظایف خود را تمام‌شده نمی‌پندارد.

نماینده‌ی فروش موفق، حتی پس از فروش محصول، ارتباط خود را با مشتری حفظ می‌کند تا بازخوردهای او را دریافت کند و از این نظرات و بازخوردها برای اتخاذ تصمیم‌های بهتر و به کار بستن راهبُردهای موفقیت‌آمیزتر استفاده کند.

به مشتری احترام بزار!

ما تا وقتی که به مشتریان‌ خود احترام بگذاریم فروشمان نیز افزایش می‌یابد. شما باید برای تبدیل شدن به یک فروشنده موفق با مشتریان خود به خوبی برخورد کنید.

 

یک برنامه زمانی مشخص برای کارهای خود در نظر بگیرید و باید به این نکته توجه کنید که مردم امروزه مشغله‌های زیادی دارند و شما باید به زمان آن‌ها بیشتر احترام بگذارید.

به صحبت های مشتری گوش بده!

مهارت گوش دادن فعال برای کلیه خدمات مشتری و فروش بسیار مهم است. این مهارت چیزی نیست که به طور طبیعی و ذاتی در وجود خیلی ها باشد؛ اما هر کسی با تمرین کردن می تواند یک شنونده مفید و فعال شود.

اگر صاحب یک فروشگاه هستید، کارمندانتان را تشویق کنید تا موقع صحبت کردن با مشتری ها، به نحوی حرف بزنند که صحبت هایشان بیشتر شامل تکرار و تایید حرف های مشتری باشد. این الگو کارمندان را ملزم می کند تا تا توجه بیشتری به صحبت های مشتری داشته باشند.علاوه بر این فروشنده ها باید از زبان بدن خودشان هم آگاه باشند.

زبان بدن باز فروشندگان باعث می شود مشتری احساس کند حرف هایش شنیده و به او توجه می شود.

در واقع زبان بدن به شما کمک می کند تا نشان بدهید که برای مشتریانتان ارزش قائلید و به آنها توجه می کنید. هنگامی که شما به حرف‌های مشتریان خود گوش کنید، متوجه می‌شوید که آن‌ها به چه چیزی نیاز دارند و خواسته آن‌ها چیست؟

زمانی که شما خواسته مشتریان خود را تشخیص دهید به راحتی می‌توانید نیاز‌های واقعی آن‌ها را برطرف کنید.

بر ای فروش،انرژی مثبت داشتهد باش!

داشتن دید مثبت و شاد بودن باعث نزدیک شدن راحت‌تر به مشتریانتان می‌شود.

همچنین مشتری بعد از خرید به رفتار شما جذب می‌شوند. سعی کنید از رفتارهایی مانند لبخند زدن، بالا و پایین پریدن و … برای دست پیدا کردن به شادی و دید مثبت استفاده کنید.

با شخصیت باش!

فروشنده موفق هیچ ترسی از همراه شدن با دیگران ندارد. او دوست دارد که افراد جدیدی را ملاقات کند. اکثر فروشندگان مردم را دوست دارند و علاقه خود را به آن‌ها نشان می‌دهند.

آن‌ها از حضور و وجود مردم انرژی مثبت می‌گیرند.

اگاهی کافی داشته باش!

فروشنده موفق همیشه آماده است. فروشندگان به هر شرایطی که آن‌ها را به پائین می‌کشد آگاهی دارند و مسئولیت کارخود را به عهده می‌گیرند. اگر در فروش خود شکست خوردند تقصیر را به گردن دیگران نمی‌اندازند.

 

بلکه آن‌ها می‌دانند که این عمل خودشان است که نتیجه کار را مشخص می‌کند و آن کاری را که ضرورت دارد انجام می‌دهند. آگاهی و هشیاری امری مهم برای فروشنده موفق است.

خوش صحبت باش!

همه قبول دارند که یکی از مهم ترین مهارت هایی که یک فروشنده می تواند داشته باشد، فهمیدن فکر مشتری است، ولی این مهارتی است که به سادگی قابل اندازه گیری نمی باشد.

شاید پژوهشی که در دانشکده ولسی انجام شد، نشان می دهد که مهارت های زبانی پیشرفته، با قابلیت پیشگویی و خواندن فکر دیگران، مربوط است.

لبخند بزن!

اولین چیزی که مدیر به یک فروشنده می آموزد چیست؟ شاید، “به پول ها دستبرد نزن!” اولین مسئله باشد.

ولی دومین موضوع این است که: “به مشتری لبخند بزن!”تحقیقی فوق العاده نشان می دهد که رویارویی با تصاویر صورت های خندان و اخمو، (تصاویر آنقدر تند از جلوی چشم بیننده عبور کرد که فرصت پردازش خودآگاه وجود نداشت)،

بر تعداد افرادی که برای خرید نوشیدنی اقدام کردند، تأثیر گذار بود! تصور اینکه فروشندگان خندان و مثبت نسبت به اخموها، فروش بیشتری دارند، دور از ذهن نیست.

صبور باش!

واقعیت این است که شما به عنوان یک فروشنده گاهی اوقات مجبورید با مشتری هایی سر و کله بزنید که خیلی کند عمل می کنند و شما باید سرعتتان را با آنها تطبیق بدهید.

بعضی اوقات هم برخی مشتری ها دهها بار شما را به این طرف و آن طرف می کشانند تا بالاخره جنس یا محصول دلخواه و مناسبشان را پیدا کنند.در نتیجه صبر و شکیبایی عنصر بسیار مهمی در ارائه خدمات عالی به مشتریان به حساب می آید.

رفتار دوستانه داشته باش!

درست است که برای اینکه فروشنده خوبی باشید لازم نیست حتما برونگرا باشید (خود من چند فروشنده درونگرا می شناختم که فوق العاده موفق بودند)، ولی باید رفتار صمیمانه و دوستانه ای داشته باشید.

مهارت داستان سرایی داشته باش!

توانایی ساخت داستان های جذاب و دقیق درباره محصولات و نام تجاری شما برای چشم انداز آتی تان بسیار ارزشمند است.

برای اینکه خریداران بتوانند ارتباطی قوی با فروشگاه ها و کالاهای شما برقرار کنند، شما باید داستان های جذابی برای آنها تعریف کنید.وقتی محصولات جدید وارد بازار شد، با تیمتان بنشینید و درباره داستانی که پشت طراح محصول یا خود محصول است با هم گفتگو کنید.

به این ترتیب فروشنده ها می توانند موقع فروش محصولات، این نکات و داستان های جالب را با مشتری در میان بگذارند.

نتیجه گیری

فروشنده های زیادی هستند که مهارت های فوق العاده ای در فروش و ارائه خدمات به مشتریان دارند.

علاوه بر این فروشنده ای که پشتکار بالایی دارد، رد شدن از سمت مشتری را یک عدم موفقیت در نظر نمی گیرد. برای برخی از افراد فقط زمان یا شرایط مناسب خرید فرا نرسیده است. بنابراین نباید توانایی فروشنده برای عدم فروش زیر سوال برود.

یک فروشنده ماهر دید خود را مثبت اندیشانه تغییر می‌دهد و به سادگی به سمت فروش بالقوه بعدی حرکت می‌کند.

این پایداری همان چیزی است که باعث می‌شود فروشندگان بزرگ سریع‌تر به اهداف خود برسند و به طور مداوم در فروش خود پیشرفت کنند.

در نهایت اینکه، یک فروشنده خوب هم متولد می شود و همه ساخته می شود. مدیران فروش باید تلاش کند تا استعداد ذاتی کارکنان خود را تشخیص و سپس آنها را توسعه بدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 2 =