حتما برایتان پیش آمده که میخواهید کاری را شروع کنید، اما بنا به دلایلی، از شروع کردنش طفره میروید. و یا حتی کاری را که شروع کردهاید را ناتمام به حال خود رها میکنید. یکی از دلایل بروز اینگونه اتفاقات را میتوان نداشتن انضباط شخصی دانست.
انضباط شخصی چیست؟
به فرایند کنترل احساسات و عواطف درونی برای غلبه بر ضعف ها و ترس ها، انضباط شخصی می گویند. اینکه با احساسات منفی مقابله کنیم و خودمان را مجبور به انجام کاری کنیم که از شروعش ترس داریم، نشان دهنده انضباط شخصی است.
انضباط شخصی اعتماد به نفس می آفریند و اعتماد به نفس کلید موفقیت در هر کاری است. همین که باور داشته باشیم قادر به انجام کاری هستیم، به احتمال بسیار قوی در آن کار موفق خواهیم بود.
انضباط شخصی به ما می آموزد که در چه زمانی کدام کار را انجام دهیم تا به هدفمان برسیم. مجموعه رفتارهایی که هر فرد برای رسیدن به موفقیت می بایست از آنها پیروی کند، مربوط به مبحث امروز ما می شوند.
با رسیدن به انضباط شخصی می توانید، بدون زحمت فراوان و آزمودن راه های مختلف به موفقیت برسید
تا به اینجا متوجه شدیم که انضباط شخصی چیست، انضباط شخصی رفتاری است که نیازمند یادگیری است و افراد با گذشت زمان و از طریق تمرین و تکرار، در آن مهارت پیدا میکنند. میتوانید برای افزایش انضباط فردی از روشهای اثباتشدهای استفاده کنید که برای کسب کنترل بهتر و بهبود روتین روزمره به کار میروند
راهکارهایی برای رسیدن به انضباط شخصی
هدف گذاری و ارزشدهی به این اهداف:
یکی از عوامل مهم انگیزشی برای رسیدن به موفقیت و انضباط شخصی، همین هدف گذاری و اولویت بندی به اهداف است. همین هدفگذاری و ارزشگذاری، انگیزه شما را به حدی افزایش میدهد که انجام اموری که چندان راضی به انجامشان نبودین را به راحتی و با اشتیاق انجام دهید.
تهیه لیست کارهای روزانه:
با انجام این کار، میتوان از اولین قدمها در جهت رسیدن به انضباط شخصی را محکم برداشت. چراکه با این کار، ضمیر ناخودآگاه روی برنامههای نوشته شده تمرکز کرده و ایدههای عالی برای انجام این کارها را ارائه میدهد.
این کارها نیز باید بر اساس اولویت بندی که شدهاند، انجام شوند. همچنین توصیه ما برای نوشتن این لیست، شبها قبل از خواب برای کارهای فردا است.
بودن در کنار افراد منظم و منضبط:
همواره این اصل که شخصیت شما با نزدیکترین و صمیمیترین دوستانتان شکل میگیرد، همواره برقرار است و شما اگر دوستانتان افرادی منظم باشند، خواه یا ناخواه رفتار آنان در شما نیز شکل میگیرد.
دوستان شما اهمیت انضباط شخصی را درک کرده و همواره تلاش میکنند تا همواره نظم خومد را حفظ کنند که همین موضوع باعث میشود تا شما انگیزه زیادی برای رسیدن به موفقیت و انضباط شخصی داشته باشید.
شجاعت شروع کردن داشته باشید:
همه ما وقتی میخواهیم کار جدیدی رو شروع کنیم با ترسی مواجهه میشویم که این ترس امری عادی است و بدن با بودن در این شرایط به مرور خودش را وقف میدهد و از این ترس کاسته میشود.به همین دلیل نباید این ترس را عاملی برای شروع نکردن دانست.
و یا حتی ترس از شکست و یا از دست رفتن سرمایه و زمان و … دلیل خوبی برای شروع کردن نیست و باید این شجاعت را داشت که برای رسیدن به موفقیت، با موانع بزرگی که وجود دارد رو به رو شده و این موانع را پشت سر گذاشت. مقابله با ترسها باعث افزایش اعتماد به نفس نیز خواهد شد که همین باعث نزدیکتر شدن شما به انضباط شخصی میشود.
سخت کوشی:
یکی از مواردی که باعث موفقیت افراد موفق شده، سخت کوشی و به نوعی زیاد کار کردن است. برای رسیدن به انضباط شخصی، سخت کوشی از اهمیت بالایی برخوردار است.
چبه شکلی میتوان زودتر از خواب بیدار شد و زودتر به محل کار رفت و حتی تا زمانی که کارتان تمام نشده، از کارتان دست نکشید و یا اینکه میتوان در محل کار، از انجام کارهایی مثل کپ و گفت با سایر همکاران، به انجام امور خود مشغول شود.
سلامتی جسم:
برای داشتن انضباط شخصی و زندگی لذت بخش نیاز است تا سلامت خود را حفظ کنید. چراکه عقل سالم در بدن سالم است و نیاز است برای اینکه سخت کوشی، شما را خسته نکند، ورزش را فراموش نکنید.
حتی پیادهروی به سمت محل کار، که به راحتی میتوان با کمی زودتر بیدار شدن و حرکت به سمت محل کار، میتوان این مسیر را پیاده و یا با دوچرخه طی کرد تا برای شروع روز و کار، شادابی لازم را بدست آورید.
یادگیری:
یکی ار راهکارهای پیشرفت و تعالی در کار، یادگیری مطالب جدید است، برای اینکه هر چه مهارت خود را افزایش دهید و درآمد بیشتری را برای خود داشته باشید. یادگیری هر روزه را فراموش نکنید.
این یادگیری میتواند به اشکال متفاوتی مانند فیلمهای آموزشی، جلسات هم اندیشی، سمینارها، کتاب آموزشی، پادکست و … باشد.
سخن پایانی
داشتن انضباط شخصی برای موفقیت بسیار مهم است. با تمرینات روزانه می توانید به مرور زمان عادت های مثبت در خود ایجاد کرده و موفقیت فردی خود را افزایش دهید.
با فکر کردن صحیح، برنامه ریزی، مقابله با ترس ها، مدیریت زمان و سرمایه و همچنین سخت کوشی شما نیز می توانید یکی از افراد موفق باشید. مهم نیست که شغل تان چیست یا چقدر سرمایه دارید؛ کافیست اهدافتان را مشخص کرده و در راه رسیدن به آن انضباط شخصی داشته باشید.